ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές του LEMASIA KIDS είναι αυστηρά επιλεγμένοι με προτεραιότητα το ήθος, το χαρακτήρα και τις γνώσεις. Βασική μας αρχή είναι οι προπονητές να είναι πρώτα από όλα παιδαγωγοί και να μπορούν να εμφυσήσουν στα παιδιά το πάθος και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Η υγιής ανάπτυξη των παιδιών είναι βασική προτεραιότητα μας και οι προπονητές έχουν ευθύνη να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να παραμείνουν κοντά στην άσκηση για το υπόλοιπο της ζωής τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:
Ονομάζομαι Κατερίνα Παπαγεωργίου και έχω αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δέσποινας Γ. Γρηγοριάδου. Σημαντικός σταθμός στη διαδικασία της επαγγελματικής και προσωπικής μου ανάπτυξης ήταν η εμπλοκή μου σε νηπιαγωγεία στη Φινλανδία ως δασκάλα δημιουργικού Χορού και Kίνησης. Η επαφή μου με το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτέλεσε το έναυσμα για συστηματικότερη εμπλοκή με τις αναπτυξιακές ηλικίες και ειδικότερα με τις προκλήσεις που συναντώνται στην προσχολική περίοδο. Επιδίωξα έτσι περαιτέρω επιμόρφωση σε σχέση με τις ηλικίες αυτές και απέκτησα Certificate of Specialisation in Kids Athletics.

Με τα πιο πάνω ως εφόδια, μου ανατέθηκε η επιμέλεια του προγράμματος Lemasia Kids. Με τους συνεργάτες μου, οραματιστήκαμε ένα πρόγραμμα το οποίο να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό και την άσκηση ως μέσο για την ανάπτυξη κινητικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων. Στοχεύουμε έτσι σε μια εξατομικευμένη προσέγγιση η οποία έχει ως επίκεντρο τις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ:
Ονομάζομαι Αντώνης Παπαντωνίου και διανύω το 4ο έτος των σπουδών μου στη Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ παράλληλα είμαι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA C. Η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τις αναπτυξιακές ηλικίες με έφερε κοντά στην οικογένεια του Lemasia Kids στην οποία τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι ως προπονητής. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας, έχω ως βασική επιδίωξη την ανάπτυξη ανθεκτικών μελλοντικών προσωπικοτήτων, όπως αυτή καλλιεργείται μέσα από την εκγύμναση, το δημιουργικό παιχνίδι και την κοινωνική συναναστροφή.
ΠΑΜΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

ΠΑΜΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
Ονομάζομαι Πάμπος Αρτεμίου κι έχω αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων το 2014 και έπειτα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2016, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο κλάδο της εκπαίδευσης με ειδικότητα στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Παράλληλα με τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές παρακολούθησα τα Σεμινάρια Προπονητικής της ΚΟΠ αποκτώντας το 2016 και το UEFA C diploma.

Το όραμα μου να συνδυάσω την εκπαίδευση με την φυσική άσκηση με οδήγησε να ασχοληθώ επαγγελματικά με την διαπαιδαγώγηση παιδιών ηλικίας 2-6 ,έχοντας ως γνώμονα πάντοτε την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών. Από το 2016 μέχρι και σήμερα εργάζομαι στην ομάδα του LEMASIA KIDS και παράλληλα διδάσκω σε Ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο έχοντας έτσι την ευκαιρία να συνυφαίνω δραστηριότητες και γνώσεις μεταξύ των δύο αυτών περιοχών μάθησης».


ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ
Ονομάζομαι Νικόλας Χριστίδης. Αποφοίτησα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2004, κάνοντας πτυχίο στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Στη συνέχεια το 2005 αποφοίτησα από τη σχολή Sport FM στην Αθήνα με Πτυχίο στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και συνέχισα τις σπουδές μου, όπου πήρα το MBA(Μaster) του στη Προσαρμοσμένη Ειδική Φυσική Αγωγή & Δραστηριότητα.

Έχω μια ευρεία γνώση και εμπειρία με περισσότερα από 15 χρόνια στον εργασιακό τομέα της φυσικής κατάστασης ως Fitness Trainer και Manager στα μεγαλύτερα αθλητικά Κέντρα-γυμνασηρια στη Λευκωσία.

Στόχος μου μέσα από το Lemasia Kids να ενταχθεί η άθληση στο πρόγραμμά των παιδιών ώστε να τους γίνει τρόπος ζωής και όχι κάτι που θα γίνεται κατ’ εξαίρεση η συνήθεια και αυτή θα αποδείξει τη χρησιμότητά της ιδιαίτερα στην εφηβεία, αλλά και στην ενήλικη ζωή τους.


ΣΤΕΦΑΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΖΑ
"Ειμαι ψυχολογος υγειας, αλλα και συστημικη ψυχοθεραπευτρια, αναλαμβανοντας την παροχη συστηματικης και αναπτυξιακης καθοδηγησης στην ταξη σε σχολικο επιπεδο. Εργαζομαι σε ενα ιδιωτικο δημοτικο σχολειο, παρεχοντας συμβουλευτικη αγωγη σε μαθητες ηλικιας 5-12 χρονων.

Στοχος μου ειναι η αντιμετωπιση των μαθησιακων και συναισθηματικων δυσκολιων των παιδιων. Περα απο αυτο, αναλαμβανω τη συζητηση και επικοινωνια τοσο με γονεις, οσο και με συναδελφους εκπαιδευτικους.

Παραλληλα αναλαμβανω το σχεδιασμο, την εφαρμογη και συστηματικη παρακολουθηση της διαχειρισης συμπεροφορικων μοντελων/πλανων/σχεδιων/προγραμματων, αναφορικα με εξατομικευμενες περιπτωσεις μαθητων.

Επιπροσθετα, εργο μου ειναι η παροχη βοηθειας σε οικογενειες σχετικα με προβληματα που αντιμετωπιζουν με τα παιδια τους στο σχολειο, καθως επισης εχω την ευθυνη της αξιολογησης του συμβουλευτικου προγραμματος του συγκεκριμενου εκπαιδευτικου οργανισμου σε συνεργασια με το προσωπικο του σχολειου.

Η μακρα πειρα μου δρα ενισχυτικα και στη θεση μου ως προπονητρια στις ακαδημιες Lemasia. Βοηθα ουσιαστικα στην περαιτερω παρατηρηση, χρηση και εφαρμογη εξωτερικων/αλλων/διαφορετικων/εναλλακτικων μεσων, διαφοροποιωντας τη διαχειριση συμπεριφορων στη βαση μιας περισσοτερο προσωπικης και εξατομικευμενης προσεγγισης. Τελος η εφαρμογη της συγκεκριμενης διαδικασιας, ενδυναμωνει την προσπαθεια αναπτυξης κοινωνικων και ψυχοκοινωνικων δεξιοτητων των παιδιων, παραλληλα με την κοινωνικη αλληλεπιδραση που αναπτυσσεται αναμεσα στα παιδια, τα οποια δραστηριοποιουνται σ'ενα ομαδικο περιβαλλον."


ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΗΛ Ονομάζομαι Έλενα Μιχαήλ και έχω αποφοιτήσει απο το τμήμα Επιστήμης του Αθλητισμού του πανεπιστημίου Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια της ανάπτυξης των γνώσεων μου είναι και η κατοχή διπλώματος Pilates και Zumba.

Σημαντική ήταν και η πρώτη μου επαφή με παιδιά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σαν βοηθός προπονητή σε καλοκαιρινό σχολείο. Παράλληλα τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι ως γυμνάστρια σε γυμναστήριο.

Επιδίωξη μου με την ένταξη μου στο πρόγραμμα Lemasia Kids είναι η καλλιέργεια του κάθε παιδιόυ μέσα απο τον αθλητισμό παράλληλα με την ομαδικότητα η οποία θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν και να εξωτερικέυσουν περισσότερα στοιχεία του χαρακτήρα τους.


ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΒΙΟΛΑΡΗ Ονομάζομαι Αντρεάνα Βιολάρη και είμαι απόφοιτη δασκάλα δημοτικής εκπαιδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συνέχεια, ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στη φυσική αγωγή στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Η καθημερινή ενασχόληση μου με τα παιδιά, μου έδειξε οτι μέσω της φυσικής αγωγής τα παιδιά μπορούν όχι μόνο να βελτιώσουν κινητικές δεξιότητες αλλά και να αναπτύξουν γνωσhover-overlayτικές, αντιληπτικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αξίες.

Έτσι, σκοπός μου ήταν να ασχοληθώ παράλληλα και με τα δύο, παιδαγωγικά και φυσική αγωγη, στόχο τον οποίο πέτυχα όταν έγινα μέλος της οικογένειας του lemasia kids!


ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Ονομάζομαι Ορέστης Χριστοφόρου και έχω αποφοιτίσει από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Φλόριντας της Αμερικής με πτυχίο στην Επιστίμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η διεξαγωγή κάθε είδους σωματικής άσκησης σε νεαρή ηλικία είναι κρίσιμος παράγοντας που βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων καθώς και στην ανάπτυξη των μυών και των οστών. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός μηχανισμός επιβίωσης που προσαρμόζεται σε κάθε είδους στρες που εκτίθεται. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσαρμογή φυσική ή νευρολογική. Η σωματική άσκηση παρέχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, μειώνοντας τον κίνδυνο ασθένειας.